Ferma familiei Tătăran

Povestea noastră

Cum a început totul

Carmangeria Toto și ferma Tătăran au fost înființate în anul 1996, din dorința de a oferi familiei noatre produse animaliere sănătoase.

Încă de la începutul activității de prelucrare a cărnii am realizat doar produse sănătoase, tradiționale, fără aditivi alimentari și am folosit foarte multă carne din porcii crescuți în gospodăriile micilor fermieri sau localnici. Tocmai de aceea, produsele noastre au aceleași calități și aceeași savoare ca și cele realizate de către locuitorii de la sate, ca o continuare a tradiției înaintașilor noștri.

În prezent, avem o fermă de porci Mangalița și Bazna precum și o fabrică de prelucrare a cărnii unde realizăm produse tradiționale, în special din carne de porc din rasa Mangalița și Bazna. De asemenea, avem și o micro-fermă de pui de carne și claponi crescuți natural.

Diferențiatorii

Pasiunea pentru natural & calitate

Am început cu creșterea porcilor Mangalița din dragoste pentru această rasă, rasă pe care am avut-o în gospodăria părinților mei de când eram copil. Mi-a plăcut mult atât ca și comportament cât și calitățile cărnii și grăsimii, începând astfel să fac o propagandă rasei de porci Mangalița, având convingerea că orice gospodar poate crește 3-5 capete în gospodăria sa având în vedere faptul că purceii nu sunt pretențioși la cazare și nici la mâncare.

Rasa de porci Mangalița este o rasă rustică, având o mare rezistență la factorii climatici, nu necesită adăposturi speciale și nu este pretențioasă la furajare. Valorifică foarte bine resturile vegetale, resturile de la bucătărie, jirul sau ghinda.

Exemplare din ferma familiei Tătăran
Carnea și grăsimea provenită de la porcii Mangalița au calități curative și gustative foarte bune, carnea fiind perselată, marmorată, savuroasă, iar grăsimile au până la 70% acizi grași nesaturați (Omega-3 și Omega-6) la fel ca și grăsimea de somon și uleiul de măsline.
Pe piață se găsesc și foarte multe alimente convenționale care sunt fabricate cu înlocuitori de carne (amidon, soia, șorici, piele de găină, MDM) și care conțin foarte mulți aditivi alimentari. Aceste produse , fiind mai ieftine, tentează cumpărătorii, însă datorită conținutului de înlocuitori și aditivi alimentari au o valoare nutritivă scăzută și de asemenea un iminent potențial de îmbolnăvire a consumatorilor.

Credem că românii ar trebui să se întoarcă la consumul de carne de Mangalița, carne foarte savuroasă și sănătoasă, grăsimea de Mangalița acționând ca un medicament pentru bolnavii de boli cardiovasculare și diabet.

Programul de lucru

LUNI – VINERI
8:00 AM – 5:00 PM

Strada Nucului 1, Lăpușel
Comuna Recea, Județul Maramureș

Contactați-ne

Vă stăm la dispoziție